شيردهي در شرايط خاص چگونه بايد صورت گيرد؟

به وبلاگ جامع پزشكي خوش آمديد

تاريخ ارسال: 1 سپتامبر 2021 برخي از مادران ممكن است در دوران شيردهي با شرايط خاصي مانند الكل ، سيگار كشيدن ، اعتياد به حشيش ، واكسيناسيون يا بيماري هاي مختلف مواجه شوند. اين مقاله به بررسي اين شرايط خاص مي پردازد. همه متخصصان تغذيه معتقدند كه شير مادر منبع تغذيه خوبي براي نوزادان و …

منبع :
شيردهي در شرايط خاص چگونه بايد صورت گيرد؟

شيردهي در شرايط خاص چگونه بايد صورت گيرد؟ https://ijmarket.com/blog/شيردهي-در-شرايط-خاص-چگونه-بايد-صورت-گير/ https://ijmarket.com/blog/شيردهي-در-شرايط-خاص-چگونه-بايد-صورت-گير/#respond ايجي ماركت Fri, 17 Sep 2021 06:31:52 0000 سلامتي و پزشكي https://ijmarket.com/blog/شيردهي-در-شرايط-خاص-چگونه-بايد-صورت-گير/

تاريخ ارسال: 1 سپتامبر 2021 برخي از مادران ممكن است در دوران شيردهي با شرايط خاصي مانند الكل ، سيگار كشيدن ، اعتياد به حشيش ، واكسيناسيون يا بيماري هاي مختلف مواجه شوند. اين مقاله به بررسي اين شرايط خاص مي پردازد. همه متخصصان تغذيه معتقدند كه شير مادر منبع تغذيه خوبي براي نوزادان و …

منبع :
شيردهي در شرايط خاص چگونه بايد صورت گيرد؟

تاريخ ارسال:

1 سپتامبر 2021

برخي از مادران ممكن است در دوران شيردهي با شرايط خاصي مانند الكل ، سيگار كشيدن ، اعتياد به حشيش ، واكسيناسيون يا بيماري هاي مختلف مواجه شوند. اين مقاله به بررسي اين شرايط خاص مي پردازد.
همه متخصصان تغذيه معتقدند كه شير مادر منبع تغذيه خوبي براي نوزادان و بهترين غذا براي بزرگ شدن نوزادان است. شير مادر مي تواند سيستم ايمني بدن نوزاد را تقويت كرده و نيازهاي تغذيه اي نوزادان زير شش ماه را برآورده كند.معمولاً مكمل ها و مايعات به رژيم غذايي در اين زمان اضافه مي شوند. اما همه مادران واجد شرايط تغذيه با شير مادر نيستند.بعضي از مادران ممكن است در شرايط خاصي ظاهر شوند ، مانند “نوشيدن هنگام تغذيه”. موضوعي كه ما در اين مقاله در مجله پزشكي Apple Health مورد بحث قرار مي دهيم ، مطالعه ويژگي هاي تغذيه با شير مادر و ارائه اطلاعات پزشكي در اين زمينه خواهد بود ؛ با ما همراه باشيد.

تغذيه با شير مادر در شرايط خاص
علاوه بر نوشيدن و آشاميدن در دوران شيردهي ، سيگار كشيدن ، كشيدن ماري جوانا ، واكسيناسيون و بيمار شدن نيز از شرايط ويژه شيردهي است. در اين بخش ، هر يك از اين شرايط را مرور مي كنيم.
نوشيدن الكل در دوران شيردهي
بهترين توصيه اين است كه در دوران شيردهي هيچ گونه مشروبات الكلي مصرف نكنيد ، زيرا الكل جذب شده توسط مادر در شير او ترشح مي شود. ميزان الكل موجود در شير تقريباً برابر با ميزان الكل موجود در خون است و زمان پاك شدن الكل از شير تقريباً برابر با زمان پاك شدن آن از خون است. سرعت حذف الكل از شير مادر ارتباط مستقيمي با مصرف دارد. به عنوان مثال ، دو تا سه ساعت طول مي كشد تا دوز استاندارد الكل از شير مادر خارج شود ، در حالي كه زمان دو وعده الكل به چهار تا پنج ساعت و سه وعده به شش تا هشت ساعت افزايش مي يابد. بدن نوزاد باعث ايجاد اختلال در خواب در مدت زمان كوتاه مي شود ، اگر بيش از حد باشد ، مانع رشد كودك مي شود. بنابراين ، به طور كلي ، بهتر است در دوران شيردهي نوشيدن الكل را به طور كامل قطع كنيد.

همچنين بخوانيد: دوره دردناك چيست؟ درمان خانگي ديسمنوره
با اين حال ، اگر مادر نتواند اين عادت را كنترل كند ، مانند عدم توانايي در نوشيدن آبجو در دوران شيردهي ، مي تواند به شيردهي ادامه دهد. در اين موارد ، توصيه مي شود اين مادران دو تا سه ساعت پس از نوشيدن يك ليوان شراب منتظر بمانند و سپس به نوزادان خود شير دهند. اگر اين كار را انجام دهيد ، بعيد است كه يك ليوان الكل به فرزند شما آسيب برساند. لازم به ذكر است كه اين توصيه فقط در مورد مادراني كه به شدت الكلي هستند و روش هاي مختلفي را براي ترك نوشيدن امتحان كرده اند صدق مي كند.در مورد نوزادان ، لطفاً با پزشك مشورت كنيد.
رابطه پمپاژ و شيردهي در دوران شيردهي آب بنوشيد
برخي از مردم اين سوء تفاهم را دارند كه استفاده از دستگاه شيردوش براي بيان شير مادر و سپس دور انداختن آن مي تواند الكل موجود در شير مادر جديد را حذف كند.همانطور كه قبلاً ذكر شد ، درصد الكل موجود در شير مادر با محتواي الكل موجود در خون وي برابر است و تخليه شير مادر تاثيري در كاهش يا حذف سريع الكل نخواهد داشت. استفاده از دستگاه شيردهي ممكن است به مادر كمك كند تا شير بيشتري دريافت كند. آن را از بدن خود خارج كرده و ناراحتي جسمي خود را تا حدودي بهبود بخشيد ، اما تنها زماني كه الكل از خون مادر پاك شود ، الكل از شير حذف مي شود.
نوشيدن الكل در دوران شيردهي باعث افزايش شير نمي شود
برخلاف تصورات غلط ، نوشيدن الكل در دوران شيردهي باعث افزايش ذخيره شير مادر نمي شود و شواهدي وجود دارد كه نشان مي دهد نوشيدن الكل تأثير منفي بر ميزان توليد شير در بدن مادر دارد.
سيگار مي كشد
سيگار كشيدن يا حتي سيگارهاي الكترونيكي در دوران شيردهي توصيه نمي شود ، زيرا مواد سمي و مضر موجود در دود سيگار به دليل آلودگي دست و پيراهن مادر در دوران شيردهي مي تواند وارد شير مادر شود يا وارد حفره دهان نوزاد شود.

همچنين بخوانيد: چگونه بايد در دوران بارداري و بعد از زايمان رابطه جنسي داشته باشم؟

سيگار كشيدن در دوران شيردهي خطر سندرم مرگ ناگهاني نوزاد (SIDS) ، عفونت هاي تنفسي (مانند برونشيت و ذات الريه) ، عفونت گوش و اختلال عملكرد ريه را به همراه دارد. تحقيقات كمتري در مورد سيگارهاي الكترونيكي وجود دارد ، اما توصيه مي شود آن را ترك كنيد. به شير دادن به نوزاد خود ادامه دهيد:

به هيچ عنوان نبايد در داخل خانه ، در ماشين يا در نزديكي فرزندان خود سيگار بكشيد و در خارج از منزل سيگار بكشيد.
دستها را بشوييد و لباسها را بلافاصله پس از كشيدن سيگار عوض كنيد.
پس از شستن مجدد دست ها ، كودك خود را لمس كنيد يا شير مادر را شروع كنيد.

لازم به ذكر است كه استراحت بين سيگار كشيدن و شيردهي چندان به سلامت نوزاد كمك نمي كند (برخلاف دوره نوشيدن توصيه شده در دوران شيردهي).
استفاده از حشيش
تحقيقات كافي در مورد اثرات شاهدانه بر نوزادان انجام نشده است ، اما به طور كلي توصيه مي شود در دوران شيردهي از حشيش به هر نحو كه شده خودداري كنيد. يكي از خطرات استفاده از ماري جوانا در دوران شيردهي وجود آن در بافت هاي چربي بدن است. ذخيره مي شود و سپس به آرامي آزاد مي شود. بنابراين ، حشيش مي تواند به طور نامحدود از بافت چربي به خون منتقل شود و سپس در شير مادر دفع شود و نوزادان را براي مدت طولاني در معرض مواد سمي و مضر قرار دهد. استفاده در دوران شيردهي ، آسيب نسبتاً واضح است ، اطلاعات زيادي در مورد شاهدانه وجود ندارد ، اما به طور كلي ، بهتر است از استفاده از اين ماده اجتناب شود. افرادي كه ماري جوانا مصرف مي كنند بايد با پزشك خود مشورت كنند و استفاده از اين ماده در دوران شيردهي توصيه مي شود.
واكسن ها و داروها
به طور كلي ، به جز واكسن آبله و تب زرد ، واكسن هاي ديگر براي مادران شيرده بي خطر هستند. ممنوعيت واكسن آبله مطلق است و تحت هيچ شرايطي نبايد انجام شود ، اما واكسن تب زرد بايد مورد توجه قرار گيرد.به عنوان مثال ، مادراني كه بايد به مناطقي سفر كنند كه زردي شايع است بايد واكسينه شوند و در مورد ادامه شيردهي با پزشك خود مشورت كنند.

همچنين بخوانيد: غلبه بر موانع شيردهي براي نوزادان مبتلا به سندرم داون

در مورد مصرف دارو ، بهتر است با يك پرستار يا پزشك براي مصرف هرگونه دارو در دوران شيردهي مشورت كنيد.
بيماري
بيماري همچنين مي تواند وضعيت خاص شيردهي مادر را تعيين كند. بسته به نوع بيماري ، وضعيت شيردهي مادر ممكن است متفاوت باشد. به عنوان مثال ، اگر مبتلا به سرماخوردگي ، آنفولانزا يا مشكلات شديد گوارشي هستيد ، مي توانيد به شيردهي ادامه دهيد و اين بيماري ها از طريق شير مادر به نوزاد منتقل نمي شوند. در حقيقت ، در اين موارد ، شير مادر حاوي آنتي بيوتيك است كه مي تواند نوزاد را در برابر بيماري هاي مشابه محافظت كند. از سوي ديگر ، بيماريهاي ديگري نيز وجود دارند كه شيردهي را به طرق مختلف به چالش مي كشند:

اگر مادر مبتلا به گالاكتوزمي (بيماري ژنتيكي نادر) ، HIV ، ويروس هاي نوع I و II يا ابولا است ، شيردهي بايد قطع شود.
اگر مادر مبتلا به تب مالت ، ويروس هرپس سيمپلكس است و با اشعه ايكس تشخيص داده مي شود ، بايد شيردهي را به طور موقت قطع كند.
اگر مادر مبتلا به بيماري سل يا آبله مرغان باشد ، نوزاد نمي تواند مستقيماً از شير مادر تغذيه كند ، اما شيردهي مضر نخواهد بود.

كلمات اخر
به طور خلاصه ، شير مادر فوايد زيادي براي نوزادان دارد و توصيه مي شود تا آنجا كه ممكن است شيردهي را متوقف كنيد. از سوي ديگر ، موادي مانند الكل ، سيگار و ماري جوانا مي توانند به سلامت كودكان آسيب برسانند. شكي نيست كه اولين توصيه به مادران اين است كه از خوردن همه اين مواد دست بردارند ، اما در صورت عدم امكان ، بهتر است طبق توصيه هاي توصيف شده در اين مقاله ، شيردهي را قطع نكنيد و به شيردهي ادامه دهيد.
دكتر مسيح معرف-متخصص اطفال
منبع:
.cdc.gov
webmd.com

منبع اصلي مسئول تمام محتواي وب سايت است و بانك مشاغل Infojab هيچ مسئوليتي در قبال محتوا ندارد.

منبع :
شيردهي در شرايط خاص چگونه بايد صورت گيرد؟

https://ijmarket.com/blog/شيردهي-در-شرايط-خاص-چگونه-بايد-صورت-گير/feed/ 0

منبع :https://ijmarket.com
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.