هواپيماهاي توقف ناپذير نيروي هوايي از چهار محور سرپل ذهاب ، گيلان غرب سومار و ايلام عليه نيروهاي دشمن و همچنين نبرد مداوم نيروهاي زميني ، نيروي باد و نيروهاي غيرنظامي كه باعث شد مردم عراق با شكست هاي سنگين شكست مي خورند تا به هدف خود برسند و سرانجام از آنچه در روزهاي اول …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
نقش هوانيروز در منطقه غرب در آغازين روزهاي دفاع مقدس
نقش هوانيروز در منطقه غرب در آغازين روزهاي دفاع مقدس https://hydoc.ir/نقش-هوانيروز-در-منطقه-غرب-در-آغازين-روز/ https://hydoc.ir/نقش-هوانيروز-در-منطقه-غرب-در-آغازين-روز/#respond Sat, 25 Sep 2021 12:38:27 0000 رسانه عمومي https://hydoc.ir/نقش-هوانيروز-در-منطقه-غرب-در-آغازين-روز/
هواپيماهاي توقف ناپذير نيروي هوايي از چهار محور سرپل ذهاب ، گيلان غرب سومار و ايلام عليه نيروهاي دشمن و همچنين نبرد مداوم نيروهاي زميني ، نيروي باد و نيروهاي غيرنظامي كه باعث شد مردم عراق با شكست هاي سنگين شكست مي خورند تا به هدف خود برسند و سرانجام از آنچه در روزهاي اول …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
نقش هوانيروز در منطقه غرب در آغازين روزهاي دفاع مقدس
هواپيماهاي توقف ناپذير نيروي هوايي از چهار محور سرپل ذهاب ، گيلان غرب سومار و ايلام عليه نيروهاي دشمن و همچنين نبرد مداوم نيروهاي زميني ، نيروي باد و نيروهاي غيرنظامي كه باعث شد مردم عراق با شكست هاي سنگين شكست مي خورند تا به هدف خود برسند و سرانجام از آنچه در روزهاي اول و دوم جنگ به دست آورده اند و قرار گرفتن در موقعيت هاي دفاعي لازم راضي باشند.
به گزارش سلام دكتر ، ستوان سرهنگ بهرام مرادي در يادداشتي به بررسي نقش نيروي باد در منطقه غرب (كرمانشاه و ايلام) در روزهاي اوليه امنيت محض (آنلاين و آبان 1359) پرداخته است.
قبل از دستور شروع جنگ ، به دليل تحركات عراق و پوسته پاسگاه هاي مرزي ايران در منطقه غرب ، در تاريخ 25/6/1359 ، گروهي از هواپيماهاي كوچك از پايگاه هوايي كرمانشاه ، با سه كبرا و هليكوپتر كوچك 214 دو. به پادگان ابوذر سرپل ذهاب آنها از منطقه كرمانشاه اعزام شدند تا هواپيماهاي قطار را در اين ماموريت براي انتقال افسران ، مسيرها و شناسايي مناطق مرزي بسازند. در اولين روز اكتبر 1980 ، تعدادي بالگرد كوچك نيروي هوايي كرمانشاه به منظور مقابله با قدرت دشمن شكست خورده بعثي به هواپيماهاي موجود در پل ذهاب و ديگر نقاط مهم پيوستند. از مرز عبور كرده و در غرب ادامه مي يابد. بخشي از كشور يعني:
1- سه آتش نشاني هر گروه شامل دو جنگنده كبرا و يك فروند هواپيماي 214 در سرپل ذهاب در پايگاه نظامي ابوذر براي عمليات در پايگاه سر پل ذهاب حضور دارند. -قصر شيرين.
۲- دو گروه نيروي هوايي در غرب گيلان در مكاني به نام كاسه گران قرار دارند تا در خانقين-تنقاب ، قصرشيرين-غرب گيلان و نفت شهر فعاليت كنند.
۳- دو آتش نشاني در منطقه چل زري شهرستان سومار براي عمليات در محل مندلي-تنگ سومار مستقر هستند.
۴- دو آتش نشاني در شهر ايلام در منطقه اي به نام تنگ قوچالي متوقف شدند تا در حالت طارسق-ميمك-سرني و مهران-كنجان جم-ايلام و حالت مهران-دهلران فعاليت كنند.
5- يك آتش نشان در فرودگاه آبدانان براي عمليات در محل موسيان- دهلران متوقف شد.
عمليات پايگاه هوايي كرمانشاه در روزهاي آغازين جنگ
نيروهاي عراقي پس از غلبه بر نيروي كار و دريافت ارتفاع زياد به مناطق مركزي استان هاي ايلام و كرمانشاه ادامه مي دهند.
دستيابي به موقع هواپيماهاي كوچك هوايي و پشتيباني منظم نيروهاي زميني ارتش و مردم محلي و نابودي بسياري از تانك ها و ارتش هاي دشمن به آنها اين امكان را مي داد تا تلفات زيادي و تلفات سنگيني را متحمل شوند. او به توانايي رزمي خود توجه نكرد. آن روز.
حملات هوايي بي پايان از چهار محور سر پل ذهاب ، گيلان غرب سومار و ايلام عليه نيروهاي دشمن و همچنين نبرد مداوم نيروهاي زميني ، نيروي هوايي و غيرنظاميان نظامي ، جلوگيري از غيرنظاميان عراقي از ضربه زدن به تلفات و ضعف هاي عمده در ميدان جنگ. ماموريت هاي از پيش تعيين شده را به دست آوريد ، و در نهايت به آنچه در روز اول و دوم نبرد به دست آورديد بسنده كنيد و موقعيت هاي دفاعي را به دست آوريد.
در همين راستا ، ستاد كل نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران در بيانيه شماره خود 74 نتايج عمليات بادي را به شرح زير بيان مي كند:
نام خدا
“دوست داشتن و دوست داشتن ايرانيان ، در اين زمان ، مانند هميشه ، نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران افتخار بزرگي ايجاد مي كند. در عمليات افتخارآميز جمهوري اسلامي ايران ، كه ساعت 15:30 ديروز ، 26 اكتبر 1980 در منطقه مرزي قصرشيرين انجام شد ، چادرهاي تسليحات عراقي توسط نيروهاي قهرمان هوايي با پشتيباني از يگان هاي آتش گرفته شد. لشكر كرمانشاه 81. در عمليات موفقيت آميز ديگر ، نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران در منطقه مرزي گيلان غربي و گرد نو كه از بخشهاي لشكر 81 پشتيباني مي كرد. ، اصابت دو تانك ارتش عراق.
به طور كلي ، در نيمكره غربي ، به دليل بلند بودن منطقه و جهان دهليزها و دره هاي زياد و آگاهي خلبانان پايگاه هوايي كرمانشاه به مناطق پرواز ، اكثر نيروهاي مسلح عراق به مسيرها و در ستونها ، از پشت يا كنار فرود آمدند. آنها مورد حمله خلبانان كويوت قرار گرفتند و اغلب با اولين ، اولين و آخرين تفنگهاي اين ستونها هدف قرار مي گرفتند و فرار به روي آنها بسته مي شد و در شليك هاي بعدي ، همه ستونها از بين مي رفتند.
پايان پيام
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
نقش هوانيروز در منطقه غرب در آغازين روزهاي دفاع مقدس
- جمعه ۰۹ مهر ۰۰ ۰۱:۲۱
- ۶ بازديد
- ۰ نظر