به گفته كارشناسان ، براي جلوگيري از حوادث ، به ويژه در رويدادهاي شغلي ، تنها ايمني جسمي و تشويق كاركنان به پيروي از دستورالعمل ها كافي نيست ، بلكه ايجاد و انتشار تعهد داخلي به ايمني و تمرين آن است. مورد. “فرهنگ ايمني” اثربخشي و موفقيت اقدامات را تضمين مي كند. نكته اي كه …

“فرهنگ ايمني” ، به دنبال چرايي انجام رفتارهاي پرخطر https://titr-news.ir/2021/10/فرهنگ-ايمني-،-به-دنبال-چرايي-انجام-رفت/ Thu, 07 Oct 2021 02:04:40 0000 حوادث https://titr-news.ir/2021/10/فرهنگ-ايمني-،-به-دنبال-چرايي-انجام-رفت/ به گفته كارشناسان ، براي جلوگيري از حوادث ، به ويژه در رويدادهاي شغلي ، تنها ايمني جسمي و تشويق كاركنان به پيروي از دستورالعمل ها كافي نيست ، بلكه ايجاد و انتشار تعهد داخلي به ايمني و تمرين آن است. مورد. “فرهنگ ايمني” اثربخشي و موفقيت اقدامات را تضمين مي كند. نكته اي كه …

به گفته كارشناسان ، براي جلوگيري از حوادث ، به ويژه در رويدادهاي شغلي ، تنها ايمني جسمي و تشويق كاركنان به پيروي از دستورالعمل ها كافي نيست ، بلكه ايجاد و انتشار تعهد داخلي به ايمني و تمرين آن است. مورد. “فرهنگ ايمني” اثربخشي و موفقيت اقدامات را تضمين مي كند. نكته اي كه متخصص بهداشت حرفه اي نيز بر آن تأكيد و معتقد است: مهمترين اصل براي ايجاد فرهنگ ايمني در يك جامعه ايجاد ، بيان و تكرار يك الگو است.

دكتر كاكايي ، عضو دانشكده علوم پزشكي فارغ التحصيلان ، در مصاحبه با تيتر نيوز وي در مورد فرهنگ ايمني گفت: “در حالي كه تمركز بر فرهنگ سازماني است ، بايد برنامه اي براي ترويج و پرورش فرهنگ ايمني وجود داشته باشد ، زيرا فرهنگ ايمني در قلب فرهنگ سازماني قرار دارد.”

وي فرهنگ ايمني را از نظر “شكل ثابت رفتار و اقدامات براي افراد با محدوديت هاي خاص” تعريف كرد و در ادامه از كلمات “فرهنگ بد يا منفي” يا “فرهنگ خوب يا مثبت” براي طبقه بندي رفتارها و عملكردها استفاده كرد. به عنوان مثال ، وقتي از ما پرسيدند چرا تعداد حوادث در حال افزايش است؟ پاسخ معمولاً اين است: فرهنگ ايمني بد است.

وي با بيان اينكه فرهنگ ايمني مثبت يا نگرش مثبت مي تواند محيط كار ايمن ايجاد كند ، افزود: افزايش حس همكاري بين كاركنان ، افزايش بهره وري ، افزايش امنيت كاركنان و مديران براي دستيابي سريعتر به اهداف سازماني. فرهنگ امنيت اقتصادي و اجتماعي مثبت

دكتر كاكي تصادفات زياد در صنايع دهه 1960 و فرهنگ ايمني پس از حادثه چرنوبيل در دهه 1980 را به عنوان يك شروع جدي ، يك محيط كار ناامن توصيف كرد و در اين راستا ، اولين گام ، استفاده از محافظ مناسب و ماشينهاي ايمن باعث بهبود وضعيت سخت افزاري و مهندسي شده است ، اما اين عمل تعداد تصادفات را به ميزان قابل توجهي كاهش نداده است. در گام دوم ، كارشناسان در مورد پياده سازي سيستم هاي مديريتي ، به ويژه مديريت ايمني ، فكر كردند كه باز هم تغيير چنداني نكرده است.

وي با اشاره به نقش فرهنگ ايمني در كاهش تصادفات افزود: محققان در مطالعات مختلف و تجزيه و تحليل حوادث دريافته اند كه 88 تا 90 تصادف ناشي از رفتارهاي ناايمن و اشتباهات كاركنان يا كاركنان است ، بنابراين به نظر مي رسد كه يك گام مهم ايجاد “فرهنگ ايمني” مناسب كه مي تواند به طور م theثر تعداد حوادث حرفه اي را كاهش دهد.

اعضاي هيئت علمي درك صحيح يا نادرست از فرهنگ ايمني را دليل كاهش يا افزايش تصادفات عنوان كردند: “فرهنگ ايمني” ، نگرش ها ، ايده ها ، باورها ، الگوهاي رفتاري و ارزش هايي كه كارگران در مورد ايمني منعكس مي كنند.

دكتر كاكي با بيان اينكه فرهنگ سازي در دراز مدت محقق مي شود ، به عنوان مثال اشاره كرد: بستن كمربند ايمني به عنوان يك فرهنگ در بين مردم ، در طول سالها ، از نظر ميزان استفاده و تاثيرگذاري.علاوه بر گزارش هاي تحقيقي. با همكاري آژانس هاي مختلف مانند راديو و تلويزيون ، پليس راهنمايي و رانندگي و .. در كاهش تصادفات رانندگي به دست آمد. اين مهم است.

وي بر لزوم تمركز بر “ايمني بعد از كار” تأكيد كرد و تاكيد كرد كه بهتر است از شعار “هميشه ايمن” براي اهميت بيشتر اين موضوع استفاده شود. اگرچه مي توان گفت كه ما در ابتداي راه ايجاد فرهنگ ايمني در محيط هاي متنوع هستيم ، اما با تكرار اين امر مي توان انتظار داشت كه اين موضوع بر همه افراد سازمان ها و صنايع در همه سطوح تأثير بگذارد. ملكه. ، از مديران ارشد گرفته تا ساير كاركنان.

دكتر كاكي با اشاره به هويت نسبي افراد اين دسته و عدم اطلاع عميق آنها از موضوع توضيح داد: اين دانش عميق ممكن است در محيط كار و صنعت وجود نداشته باشد ، زيرا مفهوم فرهنگ به دنبال آن نيست. پاسخ مي دهد: “چه چيزي” كار مي كند ، اما همچنين “چرا” و “چگونه اتفاق مي افتد” رفتار افراد ، به عنوان مثال ، چرا گاهي اوقات مردم قوانين را زير پا مي گذارند؟ چرا مردم ريسك مي كنند؟ و چرا از دستورات پيروي نمي كنند؟ به طور كلي ، بايد تصميماتي براي ايجاد رفتار ايمن بر اساس عواملي كه بر رفتار افراد تأثير مي گذارد ، اتخاذ شود.

ايجاد فرهنگ ايمني در محل كار اعضاي هيات علمي با اشاره به ماهيت اتلاف وقت ، افزودند: براي ايجاد فرهنگ ايمني پايدار در محيط كار ، بايد نگرش مثبتي در محيط كار ايجاد كرد. فرهنگ ايمني و پايبندي به اصول آنها

وي همچنين بر الگوي مديران در سازمانها و صنايع تاكيد مي كند: مديران بايد فرهنگ ايمني را در اولويت خود قرار دهند ، به آن ايمان داشته باشند و حتي جلسات ماهانه اي را با كاركنان براي حفظ محيط امن و كاري برگزار كنند.آنها از خلاقيت استفاده مي كنند. بدون شك آموزش دوره اي مي تواند در تثبيت اين موضوع در سطح سازماني و صنعتي م effectiveثر باشد. در عين حال ، انگيزه و قدرداني كاركنان الگويي براي ساير كاركنان ايجاد مي كند و انگيزه آنها را براي اين كار تقويت مي كند.

اين كارشناس بهداشت حرفه اي با اشاره به اينكه قوانين موجود در زمينه فرهنگ ايمني حمايتي است ، تصريح كرد: در فصل چهارم قانون كار جمهوري اسلامي ، به طور كامل به حفاظت فني و بهداشت حرفه اي اختصاص يافته است و در ماده 85 ، مصوبات شورا لازم الاجرا است. حفاظت فني عالي و ماده 86 تركيب اعضاي شوراي عالي حفاظت فني را مشخص مي كند.

وي با اشاره به كامل بودن قوانين كار افزود: شوراي عالي حفاظت فني بيش از 45 قانون و مقررات را در زمينه هاي مختلف كاري تصويب كرده و همچنان قوانين و مقررات مربوط به شرايط كار و محيط را وضع مي كند. همچنين ، با توجه به اينكه در ماده 203 قانون كار ، وزارت كار و امور اجتماعي و دادگستري مسئول اجراي اين قوانين است ، مي توان گفت كه اين منابع انساني مهمترين عنصر چرخه اقتصادي هر كشور است.

در پايان ، دكتر كاكي با تاكيد بر اينكه مقوله فرهنگ ايمني داراي ابعاد مختلف است و بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد ، افزود: ايجاد فرهنگ ايمني در محيط كار مي تواند از هدر رفتن هزينه هاي اضافي جلوگيري كرده و كشور را به سمت فرهنگ مثبت سوق دهد. به برنده شدن همه سازمانها و سازمانها از جمله راديو و تلويزيون و افراد فعال در زمينه فضاي مجازي بايد براي تحقق اين امر تلاش كنند و آموزشهاي لازم را براي عموم مردم ارائه دهند.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.