اسيد اوريك يك ضايعات طبيعي است كه در طي هضم برخي از غذاهاي حاوي پورين توليد مي شود. برخي غذاها مانند ساردين ، ​​برخي گوشت ها و مقدار زيادي پورين. پورين ها نيز در بدن تشكيل شده و تجزيه مي شوند. بدن به طور معمول اسيد اوريك را از طريق كليه ها و ادرار دفع …

منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
۹ روش ساده و ۹ خوراكي طبيعي براي كاهش اسيد اوريك خون

۹ روش ساده و ۹ خوراكي طبيعي براي كاهش اسيد اوريك خون https://hydoc.ir/۹-روش-ساده-و-۹-خوراكي-طبيعي-براي-كاهش-اس/ https://hydoc.ir/۹-روش-ساده-و-۹-خوراكي-طبيعي-براي-كاهش-اس/#respond سلام دكتر Mon, 18 Oct 2021 13:36:40 0000 رسانه عمومي https://hydoc.ir/?p=10213

اسيد اوريك يك ضايعات طبيعي است كه در طي هضم برخي از غذاهاي حاوي پورين توليد مي شود. برخي غذاها مانند ساردين ، ​​برخي گوشت ها و مقدار زيادي پورين. پورين ها نيز در بدن تشكيل شده و تجزيه مي شوند. بدن به طور معمول اسيد اوريك را از طريق كليه ها و ادرار دفع …

منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
۹ روش ساده و ۹ خوراكي طبيعي براي كاهش اسيد اوريك خون


اسيد اوريك يك ضايعات طبيعي است كه در طي هضم برخي از غذاهاي حاوي پورين توليد مي شود. برخي غذاها مانند ساردين ، ​​برخي گوشت ها و مقدار زيادي پورين. پورين ها نيز در بدن تشكيل شده و تجزيه مي شوند. بدن به طور معمول اسيد اوريك را از طريق كليه ها و ادرار دفع مي كند.

اگر بيش از حد غذاهاي پورين مصرف مي كنيد يا بدن شما نمي تواند به سرعت از شر پورين ها خلاص شود ، اسيد اوريك در بدن شما تجمع مي يابد. سطوح بالاي اسيد اوريك ، كه به آن هيپراوريسمي مي گويند ، مي تواند منجر به بيماري به نام نقرس شود. نقرس باعث درد مفاصل مي شود. علاوه بر اين ، خون و ادرار را بسيار اسيدي مي كند. در مقاله امروز ديجي كالا مگ ، مي خواهيم 9 روش كاهش سطح اسيد اوريك در بدن را به شما معرفي كنيم. تا انتهاي مقاله با ما باشيد.

راه حل هايي براي كاهش اسيد اوريك در بدن

اسيد اوريك به دلايل مختلفي از جمله رژيم غذايي ، ژنتيك ، اضافه وزن يا چاقي و استرس در بدن تجمع مي يابد. علاوه بر اين ، برخي بيماري ها مي توانند منجر به سطح بالاي اسيد اوريك شوند.

اين موارد شامل بيماري هاي كليوي ، ديابت ، غده تيروئيد كم كالري ، برخي از انواع سرطان يا شيمي درماني و پسوريازيس است. در اينجا چند روش براي كاهش اسيد اوريك در بدن آورده شده است.

1. مصرف غذاهاي حاوي پورين را كاهش دهيد

مي توانيد ميزان اسيد اوريك را در رژيم غذايي خود كاهش دهيد. غذاهاي غني از پورين شامل برخي گوشت ها ، غذاهاي دريايي و سبزيجات است. همه اين غذاها هنگام هضم اسيد اوريك توليد مي كنند. غذاهاي زير را به طور كامل محدود كرده يا از آنها اجتناب كنيد.

  • گوشت تركي
  • ماهي و صدف
  • گل كلم
  • نخود سبز
  • قارچ

2 از مصرف شكر بپرهيزيد

براي كاهش مصرف قند ، نكات زير را در نظر داشته باشيد.

1. غذاي شيرين

اسيد اوريك معمولاً با رژيم غذايي با پروتئين بالا ارتباط دارد ، اما مطالعات اخير نشان داده است كه قند ممكن است علت احتمالي سطح بالاي اسيد اوريك باشد. فروكتوز قند اصلي غذاهاي فرآوري شده و تصفيه شده است.

محققان نتيجه گرفتند كه اين نوع خاص از قند مي تواند منجر به سطح بالاي اسيد اوريك در خون شود. برچسب ارزش غذايي محصولات غذايي را از نظر ميزان قند اضافه شده بررسي كنيد. خوردن غذاهاي غني شده بيشتر و غذاهاي تصفيه شده كمتر مي تواند مصرف قند شما را كاهش دهد.

2 نوشيدني هاي شيرين

نوشيدني هاي شيرين مانند نوشابه ها و حتي آب ميوه هاي تازه فشرده حاوي مقدار زيادي فروكتوز و گلوكز هستند.

به ياد داشته باشيد كه شربت ذرت با فروكتوز بالا مخلوطي از 55٪ فروكتوز و 42٪ گلوكز است. فروكتوز موجود در آب ميوه يا ساير غذاها سريعتر از قند جذب مي شود. جذب سريعتر قند تصفيه شده باعث افزايش سطح قند خون و همچنين افزايش سطح اسيد اوريك در بدن مي شود.

3. آب بيشتري بنوشيد

نوشيدن مايعات فراوان به كليه ها كمك مي كند تا اسيد اوريك را سريعتر دفع كنند. هميشه يك بطري آب همراه خود داشته باشيد. اگر نوشيدن آب را فراموش كرديد ، هر ساعت زنگ تلفن خود را تنظيم كنيد.

3. كاهش وزن

كاهش وزن

كاهش وزن علاوه بر رعايت رژيم غذايي مناسب مي تواند به كاهش سطح اسيد اوريك در بدن نيز كمك كند. سلولهاي چربي بيشتر از سلولهاي ماهيچه اي اسيد اوريك توليد مي كنند. علاوه بر اين ، اضافه وزن باعث مي شود كليه ها نتوانند اسيد اوريك را از بين ببرند. توجه داشته باشيد كه كاهش سريع وزن نيز مي تواند بر ميزان اسيد اوريك در بدن تأثير بگذارد.

اگر اضافه وزن داريد ، بهتر است از رژيم هاي سخت و همچنين رژيم هاي پرچرب خودداري كنيد. براي يك رژيم غذايي مناسب و برنامه كاهش وزن با يك متخصص تغذيه ماهر مشورت كنيد. علاوه بر اين ، پزشك مي تواند بر اساس نوع بدن شما برنامه كاهش وزن را براي شما تنظيم كند.

4. سطح انسولين را در خون متعادل كنيد

وقتي به پزشك خود مراجعه مي كنيد ، از او بخواهيد سطح قند خون شما را بررسي كند. اين حتي براي كساني كه ديابت ندارند مفيد است. افراد مبتلا به ديابت نوع 2 ممكن است انسولين زيادي در جريان خون خود داشته باشند. اين هورمون (انسولين) براي انتقال قند از خون به داخل سلول ها مورد نياز است.

سطح بالاي انسولين در خون منجر به افزايش اسيد اوريك در بدن و همچنين افزايش وزن مي شود. افراد مبتلا به پيش ديابت نيز ممكن است سطح بيشتري از انسولين در خون خود داشته باشند و احتمال ابتلا به ديابت نوع 2 در آنها بيشتر است. اگر پزشك شما به مقاومت به انسولين مشكوك باشد ، ممكن است سطح انسولين خون و قند خون شما را نيز بررسي كند.

5. فيبر بيشتري به رژيم غذايي خود اضافه كنيد

خوردن فيبر بيشتر به بدن كمك مي كند تا اسيد اوريك را دفع كند. فيبر همچنين مي تواند سطح قند خون و انسولين را متعادل كند. علاوه بر اين ، احساس سيري را افزايش مي دهد و احتمال پرخوري را كاهش مي دهد.

روزانه حداقل 5 تا 10 گرم فيبر محلول بخوريد. غذاهاي فيبردار مانند ميوه هاي تازه ، يخ زده يا خشك ، سبزيجات تازه ، يخ زده يا خشك ، جو دوسر ، آجيل و جو دوسر را در رژيم غذايي خود قرار دهيد.

6. استرس خود را كاهش دهيد

استرس ، خواب ناكافي و ورزش نكردن مي تواند التهاب را افزايش دهد. التهاب ممكن است باعث افزايش سطح اسيد اوريك شود. تمرينات ذهن آگاهي مانند تمرينات تنفسي و يوگا به كنترل سطوح استرس كمك مي كند. براي اينكه سريع بخوابيد ، موارد زير را انجام دهيد:

  • دو تا سه ساعت قبل از خواب از وسايل الكترونيكي مانند تلفن همراه و تبلت خودداري كنيد.
  • هر روز در ساعت مشخصي به رختخواب برويد و از خواب بيدار شويد.
  • بعد از ناهار از خوردن قهوه خودداري كنيد.

7. داروها و مكمل هاي خود را بررسي كنيد

برخي از داروها و مكمل ها همچنين مي توانند باعث تجمع اسيد اوريك در خون شوند. برخي از اين داروها در زير ذكر شده است.

  • آسپرين
  • ويتامين B3 (نياسين)
  • ديورتيك ها
  • داروهاي سركوب كننده سيستم ايمني
  • داروهاي شيمي درماني

اگر بايد هر كدام از اين داروها را مصرف كنيد و بدن شما داراي سطح بالايي از اسيد اوريك است ، از پزشك خود بخواهيد داروهاي جايگزين را تجويز كند.

8. رژيم گياه خواري را دنبال كنيد

غذاهاي گياهي براي كاهش اسيد اوريك

خوردن رژيم غذايي گياهي مي تواند راهي مفيد براي كاهش اسيد اوريك در بدن باشد. رژيم قرمز مصرف گوشت قرمز ، مرغ و ماهي را محدود مي كند.

افرادي كه از اين رژيم پيروي مي كنند بايد ميوه ، سبزيجات ، غلات ، آجيل و غلات كامل بخورند. ساير رژيم هاي گياهي مانند رژيم مديترانه اي در كاهش اسيد اوريك در بدن مفيد هستند.

9. غذاهايي را كه اسيد اوريك را كاهش مي دهند به رژيم غذايي خود اضافه كنيد

خوردن برخي غذاها مانند ميوه ها ، سبزيجات و محصولات لبني كم چرب مي تواند به كاهش اسيد اوريك كمك كند. در اينجا برخي از اين غذاها آورده شده است.

بهترين غذاها براي كاهش اسيد اوريك در خون

1. سيب

سيب سرشار از اسيد ماليك است و اسيد اوريك را در خون خنثي مي كند. هر زمان كه احساس گرسنگي كرديد مي توانيد سيب را به عنوان ميان وعده بخوريد.

2 گيلاس

گيلاس حاوي تركيبات ضد التهابي به نام آنتوسيانين است كه سطح اسيد اوريك را در بدن كاهش مي دهد. علاوه بر اين ، از تجمع اسيد اوريك در خون جلوگيري مي كند. آلبالو اسيدها را خنثي كرده و از التهاب و درد جلوگيري مي كند.

3. ليمو

آب ليمو حاوي اسيد سيتريك است كه حلال اسيد اوريك است. افزودن ليمو به رژيم غذايي به جلوگيري از سطح اسيد اوريك در بدن كمك مي كند. هر روز نصف ليمو را به يك ليوان آب اضافه كنيد و بنوشيد.

4. غذاهاي غني از ويتامين C.

خوردن غذاهاي غني از ويتامين C يكي ديگر از راه هاي عالي براي تعادل سطح اسيد اوريك در بدن است. منابع غذايي ويتامين C اسيد اوريك را حل كرده و آن را از بدن خارج مي كند. از جمله بهترين منابع ويتامين C مي توان به كيوي ، پرتقال ، گوجه فرنگي ، گريپ فروت ، كلم و سبزيجات برگ سبز اشاره كرد.

5 چاي سبز

بسياري از ما چاي سبز را به دليل كاهش وزن و خواص چربي سوزي شگفت انگيز مي شناسيم. روزانه چاي سبز بنوشيد تا سطح اسيد اوريك را كاهش دهيد. چاي سبز همچنين خطر نقرس را كاهش مي دهد. درست است كه چاي سبز فوايد زيادي براي سلامتي دارد ، اما نبايد در مصرف آن زياده روي كنيد وگرنه از عوارض جانبي رنج خواهيد برد.

6. اسيدهاي چرب امگا 3

منابع اسيدهاي چرب امگا 3 را در رژيم غذايي خود قرار دهيد. منابع اسيدهاي چرب امگا 3 شامل دانه هاي كتان ، سويا ، اسفناج و گردو است. اين غذاها تورم و التهاب را كاهش مي دهند.

7 سبزيجات

بيشتر سبزيجات داراي پورين كم هستند و افراد مبتلا به نقرس مي توانند از آن استفاده كنند. سبزيجاتي مانند مارچوبه ، كلم پيچ ، اسفناج ، قارچ و لوبيا سبز استثنا هستند ، زيرا داراي محتواي متوسط ​​پورين هستند. مصرف سبزيجات ذكر شده را به نصف فنجان در روز محدود كنيد.

8. دانه هاي بارور

خوردن غلات غني شده مانند كرفس ، برنج و ماكاروني غلات كامل خطر نقرس را كاهش مي دهد. محققان دريافتند افرادي كه از رژيم غذايي DASH براي كاهش فشار خون خود پيروي مي كنند ، كمتر دچار نقرس مي شوند. رژيم DASH شامل غذاهايي مانند غلات كامل ، ميوه ها و سبزيجات تازه و محصولات لبني كم چرب است.

9. چربي

مصرف روغن هاي مفيد براي قلب مانند روغن زيتون و روغن كتان مي تواند به كاهش التهاب كمك كند. با پزشك خود در مورد خواص مكمل هاي روغن ماهي صحبت كنيد. تحقيقات به اين نتيجه رسيده است كه مكمل روغن ماهي سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 است و مي تواند درد و التهاب ناشي از آرتريت را كاهش دهد.

اخرين حرف

در اين مقاله از ديجي كالا مگ ، ما در مورد ترفندهاي طبيعي كاهش اسيد اوريك در بدن صحبت كرده ايم. رژيم غذايي ، ورزش و ساير تغييرات در شيوه زندگي مي تواند نقرس و ساير شرايط ناشي از سطح بالاي اسيد اوريك را بهبود بخشد. با اين حال ، اين قرص ها به هيچ وجه نمي توانند جايگزين داروهاي تجويز شده توسط پزشك شوند.

تمام داروهاي تجويز شده توسط پزشك را به طور منظم مصرف كنيد. تركيبي از رژيم غذايي مناسب ، ورزش و داروهاي تجويز شده توسط پزشك مي تواند به كاهش علائم كمك كند. براي كاهش ميزان اسيد اوريك در خون ، بايد از مصرف برخي غذاها اجتناب يا محدود كنيد. براي پيروي از بهترين رژيم غذايي از متخصص تغذيه كمك بگيريد.

اين مقاله فقط براي اهداف آموزشي و اطلاع رساني است. قبل از استفاده از توصيه هاي اين مقاله ، حتماً با يك متخصص مشورت كنيد. براي اطلاعات بيشتر Digicala Mag. سلب مسئوليت در حال خواندن است

منبع: Health Line Nutrition

منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
۹ روش ساده و ۹ خوراكي طبيعي براي كاهش اسيد اوريك خون

https://hydoc.ir/۹-روش-ساده-و-۹-خوراكي-طبيعي-براي-كاهش-اس/feed/ 0

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.