دونالد ترامپ در دوران رياست جمهوري خود بيش از هر رئيس جمهور ديگر ايالات متحده به لابي صهيونيست ها خدمت مي كرد اما بدشانسي آورد و در روزهاي آينده كاخ سفيد را ترك خواهد كرد. در سال 2016 ، ترامپ در جريان مبارزات خود عليه لابي صهيونيستي قول داد كه تمام تلاش خود را براي …
رژيمهاي مرتجع و عاديسازي رابطه با اسرائيل https://titr-news.ir/2020/12/رژيمهاي-مرتجع-و-عاديسازي-رابطه-با-ا/ تيتر نيوز Sat, 26 Dec 2020 06:46:23 0000 بين الملل https://titr-news.ir/2020/12/رژيمهاي-مرتجع-و-عاديسازي-رابطه-با-ا/ دونالد ترامپ در دوران رياست جمهوري خود بيش از هر رئيس جمهور ديگر ايالات متحده به لابي صهيونيست ها خدمت مي كرد اما بدشانسي آورد و در روزهاي آينده كاخ سفيد را ترك خواهد كرد. در سال 2016 ، ترامپ در جريان مبارزات خود عليه لابي صهيونيستي قول داد كه تمام تلاش خود را براي …
دونالد ترامپ در دوران رياست جمهوري خود بيش از هر رئيس جمهور ديگر ايالات متحده به لابي صهيونيست ها خدمت مي كرد اما بدشانسي آورد و در روزهاي آينده كاخ سفيد را ترك خواهد كرد.
در سال 2016 ، ترامپ در جريان مبارزات خود عليه لابي صهيونيستي قول داد كه تمام تلاش خود را براي تقويت موقعيت اسرائيل و حفظ امنيت مستمر رژيم انجام دهد. معاهده قرن ، به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت دائمي رژيم صهيونيستي ، به رسميت شناختن جولان سوريه به عنوان بخشي از سرزمين هاي اشغالي 1948 ، درگيري با محور مقاومت و تأسيس حزب الله در لبنان ، الحشد الشعبي در عراق و انصارالله در يمن به عنوان سازمان هاي تروريستي. ترامپ با رژيم صهيونيستي در ارتباط بود.
اما بسياري از برنامه هاي وي به دليل مخالفت جامعه جهاني ناكام ماند و دونالد ترامپ مرحله اي را تحت فشار قرار داد تا رژيم هاي مرتجع عربي براي عادي سازي روابط با اسرائيل اقدام كنند. امارات متحده عربي ، بحرين ، سودان و غرب و تا حدودي عربستان سعودي مجبور شده اند تحت فشار دونالد ترامپ و خارج از چارچوب اتحاديه عرب به طور رسمي با اين رژيم ارتباط برقرار كنند.
سودان به صراحت با رژيم صهيونيستي ارتباط برقرار كرده است به شرط حذف اين رژيم از ليست كشورهاي حامي تروريسم پس از برقراري ارتباط با اسرائيل و كمك يك ميليارد يوئي ايالات متحده. مراكش همچنين در تلاش براي به رسميت شناختن استقلال صحرا با رژيم اسرائيل ارتباط برقرار كرده است و ترامپ به طور رسمي حاكميت مراكش را در صحرا خارج از چارچوب مقررات و قطعنامه هاي شوراي امنيت به رسميت شناخته است.
صحرا در سال 1979 پس از پايان حاكميت اسپانيا مبارزه خود را براي استقلال آغاز كرد و استقلال خود را از غرب اعلام كرد. از آن زمان ساكنان صحراي عربستان به رهبري جبهه پوليساريو درگير جنگ با ارتش سلطنتي مراكش شدند ، اما شوراي امنيت سازمان ملل متحد همه پرسي استقلال كوير عربستان از مراكش را به تعويق انداخت.
با توجه به حساسيت غرب عرب ، از جمله مراكش ، الجزاير و موريتاني ، دونالد ترامپ “حاكميت” مراكش بر صحرا را به رسميت شناخت. با اين حال ، طبق برخي از رسانه هاي عربي ، هنگامي كه محمد ششم پادشاه مراكش اعلاميه عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي را از طريق شبكه هاي رسمي مراكش خواند ، به نظر مي رسد كه وي خبر مرگ بستگان خود را اعلام كرده است.
خواندن. دليل اين امر اين است كه احزاب اسلامي مراكش از جايگاه بسيار بالايي در ميان مردم غرب برخوردارند و با رژيم اشغال شده در برابر آرمانها و آرمانهاي ملي مردم فلسطين ارتباط برقرار مي كنند. در سودان ، احزاب اسلامگرا ، به ويژه حزب اسلامي به رهبري صديق محدhadي نخست وزير سابق سودان ، عادي سازي روابط ميان حاكمان نظامي سودان و اسرائيل را محكوم كرده اند. اما در كمال تعجب مردم سودان ، رهبر اين حزب ، صادق المهدي ، كه تحت درمان بيماري در امارات متحده عربي بود ، به طرز مرموزي درگذشت و بدين ترتيب يكي از تأثيرگذارترين رهبران تاريخ را از دست داد.
امارات و بحرين روابط سياسي و اقتصادي گسترده خود را با اسرائيل بدون هيچ گونه مقاومتي آغاز كردند ، مقامات آمريكايي اعلام كردند كه 8 860 ميليون براي توسعه خزانه داري در سرزمين هاي اشغالي اختصاص مي دهند. امارات و بحرين فقط براي تضعيف محور مقاومت و استفاده از توانايي هاي امنيتي ، جاسوسي و نظامي رژيم صهيونيستي براي رويارويي ايران با رژيم اسرائيل روابط برقرار كرده اند. عربستان سعودي نيز براي مقاومت در برابر فشارهاي دونالد ترامپ منتظر نتايج انتخابات رياست جمهوري آمريكا بود و به همين دليل صريحاً با اسرائيل روابط برقرار نكرد.
ملك سلمان بن عبدالعزيز پادشاه عربستان سعودي از واكنش كشورهاي اسلامي و عربي به دليل هرگونه ارتباط با رژيم صهيونيستي هراس دارد ، در حالي كه فرزند وي و محمد بن سلمان وليعهد وي به دنبال عادي سازي روابط با اسرائيل هستند. خيلي علاقه مند. اما با توجه به پيامدهاي عادي سازي روابط بين رژيم هاي مرتجع عربي و اسرائيل ، اين روابط عموماً دوام ندارند و بر اساس خواست كشورها استوار است.
عرب در نظر گرفته مي شود. رژيم صهيونيستي بيش از چهار دهه با مصر و سه دهه با اردن روابط سياسي ، اقتصادي و امنيتي داشته است ، اما هرگز نتوانسته جايي بين دو كشور پيدا كند. سفيران رژيم صهيونيستي در اردن و مصر بارها از افزايش موج نفرت مردم اين دو كشور از اسرائيل ابراز نارضايتي كرده و نشان داده اند كه روابط لازم و گرم دولت هاي عربي با رژيم صهيونيستي هرگز ادامه نخواهد يافت. مومي
به نظر مي رسد سودان و مراكش پس از استفاده از ابزارهاي مادي و سياسي براي ايجاد روابط با اسرائيل و تحت فشار كشورهايشان پس از خروج دونالد ترامپ از كاخ سفيد ، در آينده روابط خود را با رژيم صهيونيستي برقرار كنند. در نظر گرفتن.
310311
- شنبه ۰۶ دی ۹۹ ۲۲:۰۳
- ۳۲ بازديد
- ۰ نظر