پژوهشگران در آمريكا اعلام نموده اند، اين نظر صحت ندارد كه شستن دست با آب گرم بيش از شستن با آب سرد در از بين بردن ميكروب ها مؤثر است. در اين پژوهش كه نتيجه آن در نشريه "حفاظت از مواد غذايي" منتشر شده است، بيست نفر شركت داشتند و مشخص شد كه ميزان ميكروب زدايي از دست با استفاده از آب در دماي ١٥ درجه سانتيگراد مانند استفاده از آب با دماي ٣٨ درجه است. تأثير اصلي اين پژوهش اين است كه رستوران ها ديگر ملزم نيستند براي شستن دست، آب گرم در اختيار مشتريان بگذارند و اين به معني كاهش هزينه گرم كردن آب است. 

 

در انجام اين پژوهش، گروهي از پژوهشگران در دانشگاه راتگرز درصدد برآمدند در مورد اين باور عمومي كه آب ولرم يا گرم فايده بيشتري در نظافت دارد تحقيق كنند. توصيه سازمان هاي بهداشتي آمريكا نيز كمابيش با اين باور همسو بوده است. از بيست نفر داوطلب خواسته شد هر كدام دست هايشان را بيست بار با آب در دماهاي ١٥، ٢٦ و ٣٨ درجه سانتيگراد همراه با مقادير متفاوت صابون از نيم تا ٢ ميلي متر بشويند. پيش از هر بار شستشو، دست هاي اين افراد به ميكروب هاي غيرمضر آغشته مي شد. نتيجه تحقيقات نشان داد كه ميزان از ميان رفتن ميكروب ها با تغيير در دماي آب و ميزان صابون مورد استفاده ارتباطي ندارد.

 

سرپرست اين برنامه تحقيقاتي گفته است كه وقتي مردم دست خودشان را با آب گرم مي شويند احساس بهتري دارند اما از نظر ميكروب زدايي، دماي آبي كه مورد استفاده قرار مي دهند عملاً بي تأثير است. البته پژوهشگراني كه اين تحقيق را انجام داده اند، مي پذيرند كه اين تحقيق فاقد دامنه و عمق كافي بوده و براي يافتن بهترين راه زدودن باكتري هاي مضر از دست به بررسي بيشتري نياز است. سازمان بيمه درماني انگليس به مردم توصيه مي كند كه دست خود را با آب سرد يا گرم، هر كدام كه ترجيح مي دهند، بشويند اما تأكيد دارد كه بايد مقدار كافي صابون به كار ببرند و زمان شستن دست هم حداقل بيست ثانيه باشد. همچنين ماليدن دست ها به نحوي كه تمامي سطح آنها شسته شود مهم است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.