سلام دكتر / خراسان رضوي گروهي از محققان دريافتند كه نوع چربي هايي كه مادر هنگام شيردهي مصرف مي كند مي تواند در طولاني مدت بر سلامت روده كودك تأثير بگذارد. نتايج اين مطالعه نشان مي دهد كه نوع چربي مصرف شده در دوران شيردهي مي تواند بر محيط ميكروبي روده نوزاد ، ايمني رشد …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
مادران شيرده مراقب مصرف چربي باشند
مادران شيرده مراقب مصرف چربي باشند https://hydoc.ir/مادران-شيرده-مراقب-مصرف-چربي-باشند/ https://hydoc.ir/مادران-شيرده-مراقب-مصرف-چربي-باشند/#respond سلام دكتر Fri, 16 Apr 2021 10:19:41 0000 رسانه سلامت و دانش https://hydoc.ir/مادران-شيرده-مراقب-مصرف-چربي-باشند/
سلام دكتر / خراسان رضوي گروهي از محققان دريافتند كه نوع چربي هايي كه مادر هنگام شيردهي مصرف مي كند مي تواند در طولاني مدت بر سلامت روده كودك تأثير بگذارد. نتايج اين مطالعه نشان مي دهد كه نوع چربي مصرف شده در دوران شيردهي مي تواند بر محيط ميكروبي روده نوزاد ، ايمني رشد …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
مادران شيرده مراقب مصرف چربي باشند
سلام دكتر / خراسان رضوي گروهي از محققان دريافتند كه نوع چربي هايي كه مادر هنگام شيردهي مصرف مي كند مي تواند در طولاني مدت بر سلامت روده كودك تأثير بگذارد. نتايج اين مطالعه نشان مي دهد كه نوع چربي مصرف شده در دوران شيردهي مي تواند بر محيط ميكروبي روده نوزاد ، ايمني رشد و خطر بيماري تأثير بگذارد.
به گزارش ساينس ديلي ، در اين مطالعه ، دانشگاه بريتيش كلمبيا ، اوكاناگان ، كانادا ، دكتر دينا گيبسون ، محقق بيوشيمي و دكتر سانجو جوش ، كه جنبه هاي بيوشيميايي چربي رژيم را مطالعه مي كند ، با دكتر وسلي زندبرگ همكاري كردند. ، محقق شيمي و زيست شناسي مولكولي. اين تيم براي تعيين تأثيرات توليد چربي بر فرزندان آنها ، نقش تغذيه چربي در رژيم غذايي را در جوندگان باردار بررسي كردند.
دكتر گيبسون ، كه سلامت روده و ايمني بدن و همچنين علل بيماري هاي حاد يا مزمن مانند بيماري التهابي روده را مطالعه مي كند ، گفت: “اين مي تواند در پاسخ هاي ايمني به بيماري هاي عفوني مهم باشد.”
نتايج تحقيقات آنها نشان مي دهد كه نوع چربي مصرف شده در دوران شيردهي مي تواند بر محيط ميكروبي روده كودك ، رشد ايمني بدن و خطر بيماري تأثير بگذارد.
سه گروه اصلي اسيدهاي چرب شامل چربي هاي اشباع شده (SFA) موجود در گوشت و فرآورده هاي لبني ، چربي هاي اشباع نشده چند منظوره (MUFA) موجود در روغن هاي گياهي مايع و اسيدهاي چرب اشباع نشده (PUFA) موجود در برخي مغزها ، ماهي ها و صدف هاي دريايي است. اسيد چرب غالباً اشباع نشده بر اساس تعداد و موقعيت پيوندهاي دوتايي در زنجيره آسيل به عنوان n-3 PUFA يا n-6 PUFA مشخص مي شود.
تحقيقات قبلي نشان داده است كه هر دو اسيد چرب اشباع نشده n-3 و n-6 مي توانند بر روي عفونت هاي روده اي مانند اشريشيا كلي ، كلستريديوم ديفيسيل ، سالمونلا و بيماري هاي گوارشي ناشي از خوردن غذاهاي خام يا نپخته اثر منفي داشته باشند. يا نوشيدني آلوده. اب. در مقابل ، ثابت شده است كه رژيم هاي غذايي غني از چربي هاي اشباع نشده و اشباع تا حد زيادي در برابر اين عفونت محافظت مي كنند.
آخرين تحقيقات دكتر گيبسون نشان مي دهد كه خواص مفيد چربي شير يا چربي اشباع قبل و بعد از تولد ممكن است باعث محافظت در برابر بيماري هاي دستگاه گوارش در بزرگسالي شود ، به ويژه هنگامي كه منبع n-3 PUFA با چربي اشباع شده تركيب شود.
دكتر گيبسون مي گويد: “يافته هاي ما توصيه هاي فعلي رژيم غذايي را به چالش مي كشد و نشان مي دهد كه مصرف چربي مادر اثرات بين نسلي بر روي حساسيت كودكان آنها به عفونت هاي روده اي ، احتمالاً از طريق واكنش هاي ايمني ميكروبي دارد.”
“مصرف جهاني اسيدهاي چرب اشباع نشده بين سالهاي 1990 و 2010 به طور قابل توجهي افزايش يافته است ، در حالي كه زنان در دوران بارداري به دليل توصيه هايي براي كاهش مصرف چربي اشباع ، مقدار كمتري چربي اشباع مصرف مي كنند.”
گيبسون گفت: “اگرچه دهه ها شناخته شده است كه رژيم هاي پرچرب مي توانند پاسخ هاي التهابي را به طور مستقيم تغيير دهند ، اما مطالعات اخير براي ارزيابي چگونگي تأثير تركيبات مختلف اسيدهاي چرب بر التهاب و تغيير پاسخ ميزبان به عفونت آغاز شده است.”
اسيدهاي چرب رژيم غذايي مي توانند فرآيندهاي التهابي ، از جمله پاسخ هاي التهابي دفاعي را كه به دنبال عفونت روده است ، تحت تأثير قرار دهند. دكتر گيبسون توضيح مي دهد كه اين مي تواند بر شدت بيماري تأثير بگذارد و اسيدهاي چرب رژيم غذايي را عامل مهمي در پيش بيني خطر بيماري مي داند.
محققان معتقدند تركيبي از فعل و انفعالات گروه چربي در رژيم غذايي با باكتري هاي روده مي تواند شدت اين عفونت را تعيين كند. دكتر گيبسون گفت: “باكتريهاي روده كه در كودكي ايجاد مي شوند نقش مهمي در كمك به بلوغ سيستم ايمني بدن و جلوگيري از اشغال آن توسط عوامل بيماري زاي بالقوه دارند.”
دكتر جوش خاطرنشان مي كند كه تحقيقات اخير نياز به ارزيابي مجدد دستورالعمل هاي بهداشتي فعلي را نشان مي دهد.
وي مي گويد: “در حال حاضر ، دستورالعمل هاي رژيم غذايي كانادايي توصيه مي كنند مادران شيرده با تأكيد بر چربيهاي اشباع نشده n-6 و n-3 غذاهاي پر چربي اشباع شده را جايگزين چربيهاي اشباع نشده كنند.” “با توجه به اينكه نتايج تحقيقات در مورد رژيم هاي غذايي حاوي چربي هاي ترانس پيامدهاي بيماري پس از زايمان را تشديد كرده است ، از نظر ما ، اين توصيه ها بايد بررسي شود.”
در حالي كه غلظت پروتئين و كربوهيدرات در شير مادر نسبتاً ثابت باقي مي ماند ، محتواي اسيد چرب بسيار متفاوت است و تحت تأثير چربي دريافتي مادر است.
دكتر گيبسون ادامه داد: به طور كلي نتيجه مي گيريم كه مصرف انواع مختلف چربي در رژيم غذايي مادر ، تركيب باكتريايي كودك را تغيير داده و مي تواند پيامدهاي ماندگاري بر توانايي وي در پاسخ به عفونت در بزرگسالي داشته باشد. “در همان زمان ، نتايج اين مطالعه نشان مي دهد كه رژيم هاي غذايي غني از چربي هاي اشباع شده در مادران رابطه ميزبان با ميكروب هاي فرزندان آنها ايجاد مي كند و آنها را از بيماري محافظت مي كند.”
دكتر زندبرگ توضيح داد: درك اين نكته مهم است كه باكتريهاي روده در كودكي ايجاد مي شوند زيرا آنها در كمك به بلوغ سيستم ايمني بدن نقش مهمي دارند و مي توانند مانعي براي عوامل بيماري زا بالقوه باشند. وي همچنين اشاره كرد كه باكتري هاي سالم در اوايل زندگي به تغذيه بستگي دارند.
زندبرگ مي گويد: “پلي ساكاريدها پروتئين هاي مهم روده را تنظيم مي كنند.” الگوهاي وي به دليل انتخاب رژيم مادر در دوران بارداري و شيردهي تغيير مي كند. “تغيير الگوها با تغيير در توانايي نوزاد در مبارزه با بيماري هاي عفوني در مدل ما همراه بود.”
انتهاي پيام
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
مادران شيرده مراقب مصرف چربي باشند
- چهارشنبه ۰۵ خرداد ۰۰ ۱۷:۱۳
- ۵ بازديد
- ۰ نظر