چهاردهمين حراج در تهران در 21 آگوست با ارائه آثار مذهبي و دفاع مقدس به پايان رسيد. به گزارش تيتر نيوز ، حراج تهران يك شركت خصوصي است كه بازار اصلي فروش هنرهاي تجسمي شامل نقاشي ، مجسمه ، خوشنويسي و عكاسي است. نگرش اين حراج معرفي بهترين نمونه هاي هنر مدرن و معاصر ايران …
آثار مذهبي و دفاع مقدس كه ميليوني شدند https://titr-news.ir/2021/08/آثار-مذهبي-و-دفاع-مقدس-كه-ميليوني-شدند/ تيتر نيوز Wed, 18 Aug 2021 03:56:06 0000 فرهنگ و هنر https://titr-news.ir/2021/08/آثار-مذهبي-و-دفاع-مقدس-كه-ميليوني-شدند/ چهاردهمين حراج در تهران در 21 آگوست با ارائه آثار مذهبي و دفاع مقدس به پايان رسيد. به گزارش تيتر نيوز ، حراج تهران يك شركت خصوصي است كه بازار اصلي فروش هنرهاي تجسمي شامل نقاشي ، مجسمه ، خوشنويسي و عكاسي است. نگرش اين حراج معرفي بهترين نمونه هاي هنر مدرن و معاصر ايران …
چهاردهمين حراج در تهران در 21 آگوست با ارائه آثار مذهبي و دفاع مقدس به پايان رسيد.
به گزارش تيتر نيوز ، حراج تهران يك شركت خصوصي است كه بازار اصلي فروش هنرهاي تجسمي شامل نقاشي ، مجسمه ، خوشنويسي و عكاسي است. نگرش اين حراج معرفي بهترين نمونه هاي هنر مدرن و معاصر ايران به مجموعه داران هنري و بازديدكنندگان بين المللي است. با اين حال ، شيوع ويروس كرونا دو حراج را به تاخير انداخته است. سيزدهمين دوره اين رويداد در 26 دسامبر 1399 و دوره چهاردهم در 21 اوت 1400 با تغيير به دليل گسترش ويروس كرونا رخ داد.
گزارش حاضر به مطالعه آثار مذهبي و دفاع مقدس در سه دوره آخر اين حراج ، يعني دوره هاي دوازدهم تا چهاردهم اختصاص دارد.
تيتر نيوز پيش از اين در چهاردهمين حراج ميلياردها دلار گزارش داده بود.
عادتهاي زيبا روح قابل اعتماد زيبا
عادت ها – تخته روغن و رنگ
بخشي از چهاردهمين حراج در تهران نقاشي رنگ روغن حسن روح الامين بود كه در سال 1375 نقاشي شد و 380 ميليون تومان فروخته شد.
نقاشي هاي حسن روحلمن مملو از موضوعات مذهبي است كه با تأثير نقاشي هاي باروك و كلاسيك گرايي خلق شده است. عنوان اثر در حراج برگرفته از نام سوره اي از قرآن كريم است. سوره عاديات صدمين سوره است و سوره اي كوتاه از قرآن است كه از يازده آيه تشكيل شده و با قسم شروع مي شود.
روحولمان آثار خود را نه بر اساس تخيل فردي ، بلكه بر اساس آيات و سنت هاي تاريخي خلق مي كند. بنابراين ، خواندن آثار او مستلزم درك اين داستان ها است. در نتيجه سرب ، گنجشك روي آخوند ديده مي شود و پوشيدن لباس اسب و سوار از آغاز اسلام از فرهنگ اسلامي الهام گرفته است. گفته مي شود كه اين سوره پس از جنگ ذات السيسل نازل شده است كه امام علي (ع) و يارانش در آن پيروز شدند و شايد به همين دليل است كه هنرمند با زيركي صورت خود را پوشانده است.
تأثير كار به گونه اي است كه پاي اسب در مركز تصوير قرار دارد و بر آنچه در عنوان اثر پنهان است به شدت تأكيد مي كند.
يكي ديگر از آثار ارائه شده در دوره چهاردهم در تهران مربوط به جمشيد بايرامي ، عكاس ايراني متولد 1940 ، ثبت شده در 1990 با يك موضوع مذهبي است. اين عكس بدون عنوان در نهايت 50 ميليون تومان فروخته شد.
عكس بدون عنوان جمشيد بايرامي
اثر ديگري كه در قرن چهاردهم به حراج گذاشته شد و دفاع مقدس محسوب مي شود متعلق به سعيد صديقي ، هنرمند متولد 1332 است. در بين عكاسان ايراني ، نام سعيد صادقي براي ادامه حضور او از آغاز تا پايان دوران دفاع مقدس و كيفيت عكس هاي گرفته شده اهميت دارد.
اولين 120 ميليون تومان رفاه توسط سعيد صادق چكش خورد
عكسي كه در بالا مشاهده مي كنيد متعلق به اين هنرمند است كه در سال 1982 ثبت شده است. در نگاه اول ، اين يك بازتاب مشهور و سازگار از استقرار و استقرار نيروها در عمليات نظامي است. با توجه به مجموعه تصاوير رزمي صدقي ، مي توان باور كرد كه عكاس هنگامي به بهترين عملكرد خود دست يافت كه به كيفيت منحصر به فرد اين محتوا ، كه نشان دهنده دنياي واقعي پيرامون خود است ، دست يافت.
“حسن جنگجو” – آلفرد يعقوب زاده
عكس بعدي كه به دور چهاردهم حراج تهران برمي گردد و همچنين در حوزه دفاع مقدس است ، به آلفرد يعقوب زاده اختصاص دارد. يعقوب زاده يكي از عكاسان ايراني است كه با عكس هاي خود از رويدادهاي سياسي و اجتماعي در سراسر جهان به چهره اي بين المللي تبديل شده است. يكي از محبوب ترين عكس هاي جنگ ايران و عراق ، چهره يك رزمنده جوان است كه در روزهاي اوليه جنگ در مارس 1980 گرفته شده است. معروف به “حسن جنگجو” ، يك جنگجوي جوان را با تفنگ برونو در دست و سينه اش در گل و لاي پرورش مي دهد. اين عكس كه سال ها پشت كتاب هاي درسي منتشر شده بود ، 420 ميليون تومان فروخته شد.
حسن جنگجو / عكاس: آلفرد يعقوب زاده
جاسم غضن پور كار ، عكاس جنگ و دفاع مقدس كه در 14 حراج در تهران شركت كرده بود ، “با دستان خود ايستاد” و شرح گلزار شهداي خرمشهر ، 75 ميليون تومان فروخت.
دست ها ثابت مي مانند و مي ميرند
عاشورا 8- خيريه عينك
يكي از آثار مذهبي موجود در 13 حراج در تهران به صادق تيرافكن با نام “عاشوراي 8” اختصاص داشت. تيرافكن يكي از اولين عكاساني بود كه بعد از انقلاب چارچوب استراتژيك عكاسي ايران را تغيير داد. مجموعه «عاشورا» يكي از مجموعه آثار مشهور وي است كه نزديك به پانزده سال ذهن او را به عنوان يك موضوع هنري مشغول كرده بود. اثر حاضر مربوط به عكس هاي اخير ايجاد شده توسط تيرافكن با موضوع عاشورا است و دستاورد پانزده سال مكاشفه است.
اين عكس در حدود دهه 1380 ضبط شد و در 13 حراج به قيمت 190 ميليون تومان به فروش رسيد.
معلم “عاشوراي هشتم”
الله اكبر – رضا بانگيز
اثر بعدي رضا الله بانگيز با عنوان “الله اكبر” است كه در 13 حراج 180 ميليون تومان فروخته شد. بانگيز ، متولد 1316 ، در تمام دوران هنري خود به استفاده از هنر چاپ وفادار ماند. در اين كار مي توانيد تصوير زير را مشاهده كنيد. استفاده از خط فارسي بر پايه هاي اصلي و ايراني هنرمند تأكيد دارد و از طرف ديگر ، استفاده از رنگ سياه از بالا به پايين تغيير مي كند و كار از سياه به سفيد مي رود. به اين حركت رنگ را مي توان به عنوان يك مفهوم نمادين حركت از زمين به آسمان ، كه با ايمان به خدا حاصل مي شود ، گل كرد.
موضوعات نقاشي هاي پرفروش ريشه در قصه هاي عاميانه و قصه هاي عاميانه دارد كه مفاهيم فرهنگي و سنت هاي سنتي مانند عزاداري ، عزاداري ، زيارت و غيره را در هم آميخته و آثاري ساده ، كمي از تجربه و زندگي روزمره خلق مي كند. مالك
جلوه جالبي
اثر بعدي به رضا مافي ، هنرمند خط مدرن ، اختصاص دارد. مافي در آثار كنوني خود ، مانند ديگر آثار خود ، از اصول پنهان فلسفه خوشنويسي اسلامي مانند “وحدت” پيروي كرده است. اين اثر در سال 1351 خلق شد و در نهايت 400 ميليون تومان به فروش رسيد.
سعيد صديقي يكي از هنرمنداني است كه در حراج ديگري در تهران برنده شد. اين هنرمند ، همانطور كه قبلاً ذكر شد ، با اثر “اول والفجر اول” در دوره چهاردهم در اين رويداد شركت كرد. اين اثر كه در عكس زير مشاهده مي كنيد ، در كتاب “سعيد صديقي از مجموعه عكاسان جنگ” نيز منتشر شده و به قيمت 100 ميليون تومان به فروش رسيده است.
عكس از سعيد صديقي
يكي از آثار دوره دوازدهمين حراج متعلق به سعيد صديقي است كه در سال 1361 با عنوان “گمرك خرمشهر” به ثبت رسيده است. عكس به قيمت 70 ميليون تومان فروخته شد.
گمرك خرمشهر
يكي ديگر از آثار مذهبي دوره دوازدهم متعلق به خسرو حسن زاده ، هنرمند متولد 1342 است. اين اثر در سال 2001 با تكنيك چاپ روي مقوا كه روي بوم آويزان شده بود ، خلق شد و 60 ميليون تومان به فروش رسيد.
نويسنده: خسرو حسن زاده
انتهاي پيام
- چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰۰ ۱۳:۱۲
- ۷ بازديد
- ۰ نظر